Beestige films

Bereis de wereld met hoeven en poten in deze films met dieren in de hoofdrol

Dit jaar draagt Erfgoeddag als thema ‘Beestig!’. Daarom wijden wij op Picl een filmprogramma aan onze vier-, zes-, of duizendpotige mede-aardbewoners.

Film laat ons toe om de wereld via een ander perspectief te bekijken, ook door de ogen van een dier. En soms is dat nieuwe dierlijke perspectief nodig om echt te begrijpen hoe wij als mens in elkaar zitten en hoe we omgaan met de natuur. Deze beestige films met dieren in de hoofdrol staan stil bij de relatie tussen mens en dier en hoe weinig we eigenlijk van elkaar verschillen.

Kijk nu deze films over dieren via Picl: Cow, over melkkoe Luma en haar (gebrek aan) kalfjes; EO, een Oscargenomineerde zwerftocht door Europa van een onschuldige ezel; Gunda, slow-cinema meesterwerk over een varken en haar biggetjes; M’n Beessie en Ik, een soms absurdistisch portret van baasjes en hun beestjes; New Pigs on the Block, een stelletje varkens langs een Belgische snelweg toont zich van hun meest menselijke kant; en Kedi, over het niet altijd zo slechte leven van zwerfkatten in Istanboel.

Stream deze dierenfilms via Picl, direct bij je thuis.