M’n Beessie en Ik

Beestig vertederende documentaire over het baasje en zijn huisdier

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Hoe iemand met dieren omgaat zegt veel over die persoon. In deze hartverwarmende documentaire volgen we enkele Nederlanders en hun huisdier – hun beessie. Wat onthult de onafscheidelijke band met hun kat, varken of slak over henzelf?
 “Vermakelijk, vertederend en soms verbijsterend”

★★★★ De Telegraaf

 


 

M’n Beessie en Ik is een tragikomische zoektocht naar of we huisdieren nodig hebben om een gat op te vullen in ons menselijke bestaan. Want hoe leuk is het om te leven met een intelligent varken, eigenzinnige naaktkatten, een dansende hond, een spirituele naaktslak of een insta-kat en wat zegt dit eigenlijk over onszelf? In een visuele reis langs doorsnee Nederlandse huishoudens zien we hoe diverse baasjes hun leven totaal wijden aan hun huisdieren en zij een onmisbare factor zijn in hun leven.

We ontmoeten huisvarken Frans, die keer op keer weer in en uit de achterbak springt naar een mooie uitlaatplek, een kapper met een huis vol naaktkatten, een kampioen dog-dancing, een spirituele naaktslak en een wereldberoemde Instagram-kat. Wat de baasjes verbindt is de grenzeloze liefde voor hun dier, maar ook de schijnbare leegte die zij daarmee proberen te vullen. Wie heeft wie nu precies nodig? Net als in zijn vorige film brengt Johan Kramer een visuele ode aan het doorsnee Nederlandse landschap en haar huishoudens.
 


 

“M’n Beessie en Ik is duidelijk een met enthousiasme gemaakte ‘labour of love’ en verdient zeker een kijkbeurt.” ★★★1/2 Cinemagazine

“Johan Kramers gemoedelijke documentaire M’n Beessie en Ik zoomt in op de bijzondere band tussen mens en dier, die vaak sterker blijkt dan die tussen mens en mens.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Beestige films

    Bereis de wereld met hoeven en poten in deze films met dieren in de hoofdrol

    Bekijk programma