Kedi

De zwerfkatten van Istanboel nemen je mee in een prachtige, poeslieve ode aan de stad

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Maak kennis met de katten van Istanboel en leer meteen ook de stad en haar gastvrijheid op een unieke manier kennen. Een fijne feelgood documentaire die je meeneemt in de levens van 7 zwerfkatten.
 “Veel meer dan een docu over katten”

★★★★ De Morgen

 


 

Sinds jaar en dag zwerven er meer dan 100.000 katten in de straten van Istanboel. Ze zijn een deel van de stad geworden en dragen bij tot de magische sfeer ervan. De katten zijn van niemand en van iedereen, ze zijn wild noch tam. Toch hebben ze vaak een speciale band met één of meerdere mensen en brengen ze genegenheid en vreugde in hun leven. Tegelijk houden de katten van Istanboel ‘hun’ mensen een spiegel voor en doen hen nadenken over de wereld en zichzelf op een manier dat niemand of niets anders dat kan.

Kattenliefhebber of niet: je gaat voor de bijl voor deze wereldwijde boxoffice-hit over het leven van 7 zwerfkatten in Istanboel. Voor haar debuutfilm ontwierp regisseuse Ceyda Torun een speciale camera waarmee ze op ‘kathoogte’ kon filmen, waardoor de film heel wat unieke actiebeelden bevat en de katten echt personages worden.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Beestige films

    Bereis de wereld met hoeven en poten in deze films met dieren in de hoofdrol

    Bekijk programma