New Pigs on the Block

Confronterende docu over de mens-dier-relatie met Belgische varkens in de hoofdrol

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De sterren van deze documentaire zijn Mia, Anja en Luc. Drie varkens op een modderig stukje grond naast een Belgische snelweg. Ze lijken lang vertroeteld te worden door de mensen uit de buurt, maar al snel slaat de sfeer om. Tussen mens en dier, maar ook tussen de varkens onderling.

Filmmaker Jimmy Kets richt de camera op 3 varkens: Luc, Mia & Anja. Zij spelen de hoofdrol in een sociaal buurtproject. Op een met elektrische draad afgebakend stukje niemandsland, tussen een spoorweg en een kleine parking, verwerken de varkens de voedseloverschotten van restaurants en winkels uit de buurt. Een nobel opzet. De film start dan ook in een ogenschijnlijk aards paradijs, waar ze kunnen eten naar believen en waar ze warmte en vriendschap krijgen van de buurtbewoners.

Maar langzaam kantelt het. De buitenwereld verstoort steeds vaker en steeds harder hun vredige bestaan. De zomer gaat intussen over in de herfst, hun plek raakt in verval, de sfeer tussen de varkens wordt grimmiger en hun vertrouwen in de mens ebt weg. De camera brengt ons niet alleen op ooghoogte van Luc, Mia en Anja, hij kijkt vandaar ook met hen mee naar de mens.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Beestige films

    Bereis de wereld met hoeven en poten in deze films met dieren in de hoofdrol

    Bekijk programma