Over Picl

Hier bekijk je de beste films die in de Belgische onafhankelijke bioscopen spelen, direct bij jou thuis. Bij ons vind je nieuwe films met vijfsterrenrecensies, films van gerenommeerde regisseurs en films die in de prijzen vallen op festivals.

Écht goeie films en documentaires nemen je mee. Weg van jouw wereld, naar andere tijden en andere plekken. Ze laten je de tijd vergeten, ze maken je aan het lachen, ontroeren je, of zetten je aan het denken. Ze maken je avond, je dag, je week. Ze pakken je echt.

Onze liefde voor mooie verhalen zie je terug op Picl. Bij ons zie je bekroonde arthousefilms en documentaires die je niet overal tegenkomt. Want er zijn al genoeg andere platforms die blockbusters aanbieden.

Wij zijn er voor jou: de liefhebber. Op Picl vind je de parels van het cinema-aanbod die de Belgische bioscopen voor je hebben uitgezocht. De films met vijfsterrenrecensies, de films van gerenommeerde regisseurs, films die in de prijzen vallen op festivals en films die je ook in de cinemazaal ziet. Kortom: de meest pakkende documentaires en films. Wat jou nu echt pakt, dat bepaal je natuurlijk zelf. Maar de kans is heel groot dat er iets tussen staat wat helemaal jouw smaak is.

Wij willen dat je de films zo snel mogelijk kan beleven, want soms lukt het gewoon niet om een film in de bioscoop te zien. Dat snappen we. Omdat je babysit niet kan. Omdat je graag midden in de nacht films kijkt. Omdat je in quarantaine zit. Omdat je thuis wel in je ondergoed kan kijken. Of omdat een film niet bij jou in de buurt draait.

Dan stream je op Picl. En steeds als je dat doet, krijgt jouw favoriete bioscoop ook nog eens een deel van de opbrengsten. Dankzij Picl mis je dus nooit meer een film. Zo kijk je goeie films met een goed gevoel.

Veel kijkplezier!

Bekijk onze teaser

Partners

Picl.be is een samenwerking met de deelnemende bioscopen. Picl.be is een onderdeel van Stichting Filmpromotie, die ook sinds 2017 in Nederland Picl.nl onder zich heeft waar 40 Nederlandse bioscopen bij aangesloten zijn. De stichting wordt mede gefinancierd door Creative Europe – MEDIA.

Nog steeds vragen?

Zo. We hebben je echt alles verteld over Picl. Heb je toch nog een vraag? Kom maar op. Stuur ons een bericht (support@picl.be) en je hoort zo snel mogelijk van ons.

Mail ons