Tori et Lokita

De nieuwste film van de broers Dardenne is fenomenaal scherp en kritisch

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De grootmeesters van de Waalse cinema werden onlangs gelauwerd met een speciale oeuvreprijs in Cannes. En met een reden: ook hun nieuwste film weet het verhaal te vertellen van bloedeerlijke mensen die oneerlijk behandeld worden. Een scherpe maatschappijkritiek, wonderlijk geregisseerd.
 “Hun mooiste film in jaren”

★★★★ De Morgen

 


 

Twee tieners zijn West-Afrika ontvlucht en in België terecht gekomen. De harde realiteit van het vluchtelingenleven brengt Tori en Lokita tot elkaar. Samen proberen ze een leven op te bouwen als broer en zus en zo zijn ze ook van elkaar gaan houden. Maar een verblijfsvergunning blijkt moeilijk te krijgen. Terwijl mensensmokkelaars in hun nek hijgen en ze manieren zoeken geld te verdienen, worden ze van verschillende kanten in het nauw gedreven. Tori en Lokita lijken onzichtbaar voor de wereld om hen heen, maar gelukkig hebben ze elkaar.

Zoals altijd werkten de Dardennes met onervaren acteurs. De chemie tussen Pablo Schils en Joely Mbundu is fenomenaal en laat niemand onberoerd.
 


 

“Emotioneel treffend” ★★★★ De Standaard

“Voor de helft is de film een hartverwarmende ode aan een krachtige vriendschap en jeugdige geestdrift. De andere helft is bikkelhard. Het contrast tussen die twee kanten is confronterend.” ★★★★ Knack Focus

“Een vaderlandse film om trots op te zijn over een vaderlandse situatie om zich voor te schamen.” ★★★★ Bruzz

“De film grijpt je al na enkele minuten aan en laat je niet meer los.” – Vertigo

“Met Tori et Lokita bevestigen de Dardennes nogmaals hun sociale engagement. ” – Humbug

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.