The Innocents

IJzingwekkende Noorse thriller van de Oscargenomineerde Eskil Vogt

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In een buitenwijk van Oslo raken vier kinderen bevriend en ontdekken dat ze paranormale krachten hebben. Tijdens het verkennen van hun nieuwe gaven neemt hun onschuldige spel een duistere wending en beginnen er vreemde dingen te gebeuren.
 “Beklemmende huivertrip”

Knack-Focus

 


 

Het is zomervakantie en de 9-jarige Ida moet met haar autistische zus Anna buitenspelen. Op het speelplein ontmoeten ze Ben en Aisha, twee kinderen met paranormale krachten. Terwijl Ben aan Ida laat zien dat hij spullen kan laten bewegen zonder ze aan te raken, raakt Anna raakt bevriend met Aisha. Anna kan niet praten, maar toch kunnen de twee met elkaar communiceren. Ze blijken zelfs verbonden te zijn wanneer ze zich niet in dezelfde ruimte bevinden. Spelenderwijs testen de vier kinderen hun nieuwe ontdekte gaven uit.

Maar Ben ontwikkelt al snel steeds meer krachten en komt erachter dat hij andere mensen kan laten doen wat hij wil. Hij blijkt weinig goeds in de zin te hebben en langzaam maar zeker veranderen de onschuldige spelletjes in gevaarlijke situaties.

Met The Innocents zet de Noorse regisseur Eskil Vogt een beklemmende en verontrustende thriller neer die de grenzen van moraliteit opzoekt. Eerder regisseerde Vogt al Blind (2014) en schreef hij mee aan alle films van Joachiem Trier, waaronder The Worst Person In The World, waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg voor Beste Originele Scenario.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.