The Father

Anthony Hopkins verliest de grip met de realiteit in dit verwarrend goede drama

Bekijk de film voor €4,99

Net uit de cinema

Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is.
 “Indringend dementiedrama”

★★★★ Knack-Focus

 


 

Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The Crown, The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

Hopkins’ verbluffende acteerprestatie leverde hem zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Regisseur Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Hij verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op het West End en Broadway te zien was.
 


 

“Anthony Hopkins speelt verwarrend goed.” – De Standaard

“In plaats van er een literair doorwrocht kamerstuk van te maken, meet Zeller zijn verhaal een strak mystery-jasje aan.” – Knack-Focus

The Father is an intense experience and Anthony Hopkins a phenomenon.” ★★★★ BRUZZ

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Beste Films van 2021

    Zin in een filmische terugblik op het afgelopen jaar? Dit waren de beste films van 2021.

    Bekijk programma