Pig

Nicolas Cage gaat op zoek naar zijn gestolen varken in een verrassende thriller-drama

Bekijk de film voor €4,99

Net uit de cinema

Rob (Nicolas Cage) leeft een simpel bestaan afgezonderd in de bossen van Oregon met zijn truffelvarken. Wanneer in het holst van de nacht zijn varken wordt gestolen, gaat Rob de bewoonde wereld in. Pig verandert in een meedogenloze wraakactie vol verrassingen en een wonderlijke Nicolas Cage.
 “Cage is een briljant acteur”

★★★ De Morgen

 


 

Als een kluizenaar woont Rob in een hutje, letterlijk tussen de varkens. Elke donderdag komt een jongen in een dure sportauto de truffels halen die Robs varken gevonden heeft. Maar wanneer Rob ’s nachts opgeschrikt wordt door inbrekers die zijn varken wilden stelen, verandert zijn kluizenaarsbestaan drastisch.

Op zoek naar zijn uitzonderlijke varken en gezelschapsdier moet hij zijn eigen verleden in de stad onder ogen komen. Van ondergrondse knokpartijen tot haute cuisine, Rob raakt steeds meer geconfronteerd met het leven dat hij ooit achterliet. De zoektocht naar het varken is slechts het begin van deze thriller vol spannende wendingen, vriendschap en verdriet.
 


 

Pig is veel meer een film over mannen en de manier waarop ze met liefde en verlies omgaan dan een film over afwezige zwijnen (wat in dit geval misschien wel hetzelfde betekent).” Fantômas

Pig is in de eerste plaats een triomf voor Cage, die bewijst dat hij ook de ingetogen dramatische rollen nog steeds naar zijn hand kan zetten.” ★★★★ Humo

“Nicolas Cage laat nog eens zien dat ingetogenheid en subtiliteit ook deel uitmaken van zijn repertorium.” ★★★★ Metro

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.