Lingui

Een integer portret over de Tsjaadse Maria's eeuwige strijd tegen traditie

Bekijk de film voor €4,99

Nu ook te zien in de cinema.

In de buitenwijken van N’djamena in Tsjaad woont Amina met haar 15-jarige dochter Maria. Ze kunnen moeilijk aansluiting vinden in de gemeenschap, waar alleenstaand ouderschap wordt afgekeurd.
 “Ingetogen maar trefzeker”

Fantômas

 


 

De mannelijke heersers van de kerk en staat in Tsjaad geloven in een heilige band tussen moeder en ongeboren kind, maar misschien nog meer in de band tussen man en vrouw. Toen Amina jonger was, werd ze in de steek gelaten door de man die haar zwanger had gemaakt, nu moet ze pretenderen dat haar man overleden is.

Hun al kwetsbare wereld stort nog verder in, wanneer blijkt dat Maria zwanger is en het kind niet wil houden. In een land waar niet enkel het geloof maar ook de wet abortus verbiedt, staan ze voor een strijd die op voorhand verloren lijkt. Lingui, The Sacred Bonds is een verbluffende ode aan vrouwelijke solidariteit en werd geselecteerd voor het filmfestival van Cannes in 2021.

 


 

“Met een afgemeten soberheid filmt Mahamat-Saleh Haroun in Lingui hoe een vijftienjarig zwanger meisje en haar alleenstaande moeder strijden om een abortus te doen uitvoeren.” Fantômas

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.