Les Intranquilles

Wondermooi en bloedeerlijk Belgisch drama over (samen)leven met bipolariteit

Bekijk de film voor €4,99

Net uit de cinema

Leïla en Damien houden zielsveel van elkaar. Ondanks het feit dat hij bipolair is, probeert Damien verder met haar te leven, wetende dat hij haar misschien nooit zal kunnen geven wat ze wenst. Les Intranquilles greep nét naast de prijzen op Cannes.“Schitterende, aangrijpende film”

★★★★ De Standaard

 


 

Kunstschilder Damien lijdt aan een bipolaire stoornis en indirect doen zijn vrouw Leïla en zoontje Amine dat dus ook. Ze leven allebei mee met Damien en proberen hem te steunen en te verzorgen, soms tot irritatie toe van beide kanten. Maar Damien wil niet gedefinieerd worden door wat er zich in zijn hoofd bevindt en blijft de rol van vader en man zo goed als hij kan vervullen.

De Brusselse regisseur Joachim Lafosse is een meester in het drama en schrikt niet weg van thema’s die moeilijk bespreekbaar zijn. Voor Les Intranquilles haalde Lafosse inspiratie uit zijn eigen jeugd en hoewel het verhaal fictie is, zijn er veel autobiografische elementen in verwerkt. Lafosse groeide uit tot een van de belangrijkste cineasten van ons land en stond vorig jaar tussen al het groot geweld op Cannes met zijn negende film, Les Intranquilles.


 

“Gevoelig, levenswijs, hard, maar mededogend, en met grote overgave geacteerd.” ★★★★ De Morgen

“In Les Intranquilles komt de psychologische pingpong even hard aan, maar er zit een zacht kantje aan dat je niet verwacht.” ★★★★ Metro

“Zoals steeds bij Lafosse boort de authenticiteit door het canvas heen, tot het gaandeweg en na veel ups, downs en driftbuien, ook als kijker pijn begint te doen.” ★★★★ Knack-Focus

Lees hier een interview met regisseur Joachim Lafosse in HUMBUG

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.