Holly

Fien Trochs nieuwste en indringende film over een meisje met een bijzondere gave

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit de cinema

Nog 4 dagen beschikbaar

Met een trefzekere blik weet de Belgische filmmaker Fien Troch de ongrijpbare wereld waarin jongeren (ongewild) terecht komen in beeld te brengen. Dat deed ze eerder al onder meer in Home. In Holly maakt nieuwkomer Cathalina Geeraerts veel indruk als meisje met een bijzondere gave.
 “Gevoelig, maar nooit sentimenteel, uitgepuurd en toch audiovisueel rijk”

★★★★ Bruzz

 


 

Nadat Holly, een 15-jarig meisje, een dodelijke schoolbrand voorspeld lijkt te hebben, zijn alle ogen op haar gericht. Lerares Anna is geïntrigeerd door het vreemde voorgevoel van Holly en nodigt haar uit om vrijwilligerswerk te doen in de rouwende gemeenschap. Overal waar ze komt geeft Holly rust, warmte en hoop. Maar al snel verliest ze de grip op haar eigen leven en wordt er steeds meer van haar verwacht.

Holly ging in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië, was de openingsfilm van het Filmfestival van Gent en werd geselecteerd voor het IFFR 2024. Het is de vijfde speelfilm van Fien Troch. Eerder maakte zij Een ander zijn geluk (2005), Unspoken (2009), Kid (2013) en Home (2016).
 


 

“Fien Troch blijft onverminderd een van onze interessantste stemmen.” – De Standaard

“Troch heeft de gave om ook in de uitzichtloosheid van het dagelijkse leven een vleug humor te vinden, wanneer anderen alleen maar ellende zien” – De Morgen

“Knap houdt Troch in het midden wat er nu precies waar is van de helende gaven die Holly worden toegedicht.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.