Gräns

Beestelijk intrigerend filmsprookje over anders zijn en er eindelijk bij horen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Ben jij helemaal geïntrigeerd geraakt door Gräns? Mis dan Ali Abbasi’s nieuwe film Holy Spider niet. 26 oktober in de bioscoop.

Bizar, vervreemdend, maar toch ergens heel herkenbaar. Dit beestige thrillersprookje volgt Tina, die door haar uiterlijk en haar gave nooit het gevoel had normaal te zijn. Tot ze Vore ontmoet en hij haar helpt om zichzelf te ontdekken.
 “Een van de meest gedurfde films in lange tijd”

★★★★ De Standaard

 


 

Tina is een waardevolle kracht bij de grenswacht. Ze is in staat gevoelens als schuld, schaamte en angst te ruiken, en zo pikt ze moeiteloos smokkelaars uit de menigte. Op een dag stapt er een verdacht uitziende man van de veerboot. Niet in staat te ontdekken wat hij verbergt, raakt Tina gebiologeerd door deze Vore en zijn mysterieuze aura. Ze voelt met hem een verwantschap die ze met anderen niet kent. Haar onderzoek naar hem onthult veel meer dan ze kon verwachten; haar hele bestaan is op leugens gebaseerd. Nu moet ze kiezen of ze Vore’s schokkende waarheid zal accepteren.

Gräns is een onvoorspelbare en aangrijpende genremix van regisseur Ali Abbasi en scenarist John Ajvide Lindqvist, de schrijver van Let the Right One In. De film won de Un Certain Regard Award op het filmfestival van Cannes 2018.
 


 

“Een uiterst spannende, unieke en bij momenten hallucinante filmervaring op.” ★★★★ De Morgen

“Je [blijft] geboeid, geïntrigeerd, geamuseerd en soms ook hoogst ongemakkelijk kijken naar een origineel huiversprookje.” ★★★ Focus Knack

Gräns vervulde ons met bewondering voor de ongemakkelijk makende verbeeldingskracht van de cineast.” ★★★ HUMO

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.