Everything Everywhere All at Once

Chaotische en hilarische trip die werd bekroond met 7 Oscars

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Evelyn heeft samen met haar man Waymond een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Grote winnaar bij de Oscars, waar de film maar liefst zeven gouden beeldjes in ontvangst mocht nemen, waaronder die voor Beste Film.
 “Om duimen en hotdogvingers bij af te likken”

★★★★ De Morgen

 


 

Exact op het moment dat het haar allemaal te veel wordt, gebeurt er iets onwaarschijnlijks: het universum verscheurt in in een oneindig aantal universums. Evelyn komt erachter dat er honderden of misschien wel duizenden versies van haarzelf bestaan. Ze is niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook een internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien wel de superheld die iedereen al die tijd nodig had.

Everything Everywhere All at Once is een avontuurlijke actiekomedie met ontelbaar veel verwijzingen naar andere films en popcultuur, maar ook een integer verhaal over moeders, dochters en familie. Met een fenomenale hoofdrol voor de Aziatische superster Michelle Yeoh, koningin van de kungfu-film, die bekroond werd met een Oscar. Daarmee is Yeoh de eerste Aziatische winnaar ooit in de categorie Beste Actrice. Ook Jamie Lee Curtis en Ke Huy Quan wonnen een Oscar voor hun bijrol.
 


 

“Heerlijk anarchistische parabel” ★★★★★ VPRO Cinema

“Dé filmhype van de zomer” ★★★ Het Nieuwsblad

“Ondanks de enorme ambities, blijft het verhaal geworteld in het herkenbare.” – Humbug

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Beste Films van 2022

    Blik terug op het afgelopen jaar met de beste films en documentaires

    Bekijk programma