Drive My Car

Deze weergaloze Japanse roadmovie won de Oscar voor Beste Buitenlandse Film 2022

Binnenkort op Picl

Yûsuke Kafuku is een gelauwerd theatermaker en al twintig jaar gelukkig getrouwd met tv-scenarist Oto. Wanneer het noodlot plotseling toeslaat en Oto komt te overlijden, blijft Kafuku achter met alle dingen die ze nooit besproken hebben.
 “Dit filmfresco over liefde, lijden, werk en de helende kracht van kunst laat geen facet onbelicht”

★★★★★ Focus-Knack

 


 

Twee jaar later besluit de nog altijd rouwende Kafuku het aanbod om een toneelstuk in Hiroshima te regisseren te accepteren. Zijn nieuwe werkgever koppelt hem, tegen zijn zin in, aan de perfect rijdende maar zeer bescheiden chauffeur Misaki om hem tijdens zijn verblijf in Hiroshima te vervoeren. Terwijl ze samen al rijdend tijd doorbrengen en hun vriendschap groeit, confronteert Kafuku het mysterie rondom zijn vrouw dat hem nog steeds achtervolgt.

Het verhaal is gebaseerd op drie verhalen uit Haruki Murakami’s bundel Mannen zonder vrouw. De film was geselecteerd voor Cannes in 2021 en won daar de Palm voor Beste Scenario. Drive My Car is nu in de race voor vier Oscars, die op 27 maart 2022 worden uitgereikt.
 


 

“Een elegant en ingenieus bouwwerk dat steen voor steen wordt opgebouwd, en je uiteindelijk emotioneel omverblaast wanneer het volledige plaatje zich openbaart.” ★★★★ De Morgen

Drive My Car is een film van drie uur die gerust eeuwig had mogen duren” ★★★★ De Standaard

Lees hier een reflectie van Drive My Car in Fantômas

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Cannes bij je thuis

    Geraak helemaal in de Cannes-stemming met deze winnaars van vorig jaar

    Bekijk programma