Àma Gloria

Ontroerend kleinood over de unieke band tussen een kind en haar nanny

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Àma Gloria is een ontroerende coming-of-age film over Cléo en haar kindermeisje Gloria. Ze zijn onafscheidelijk. Totdat Gloria dringend moet terugkeren naar haar familie in Kaapverdië. De film ging in première op het Cannes Filmfestival, waar hij de openingsfilm was van de sectie La Semaine de la Critique (speciaal programma voor aanstormend talent).
 “Prachtprestatie van jonge actrice”

★★★ De Morgen

 


 

De zesjarige Cléo groeit op in Parijs. Sinds haar geboorte wordt ze opgevoed door de Kaapverdische Gloria, terwijl haar alleenstaande vader veel weg is voor werk. Wanneer Gloria terug moet naar Kaapverdië voor haar eigen familie, begrijpt Cléo er niets van. Om het gemis van Gloria op te vangen, krijgt Cléo de kans om de zomer op Kaapverdië door te brengen. Deze maanden op het eiland zullen niet alleen het leven van Cléo veranderen, maar vormen ook de laatste kostbare herinneringen tussen haar en Gloria.

Àma Gloria is het indrukwekkende soloregiedebuut van Marie Amachoukeli (die eerder de Camera d’Or won voor Party Girl met coregisseurs Claire Burger en Samuel Theis). Met opvallend naturelle acteerprestaties, vooral van de zesjarige Louise Mauroy-Panzani.
 


 

“Doe uzelf een plezier en laat de dromerigheid over u heen spoelen” ★★★ HUMO

“Een klein verhaal vol grootse emoties” – De Standaard

“Eenvoudig verhaal met een bijzonder complexe emotionele lading” – De Tijd

“Astonishingly, intricate performance” – Variety

  • Still van de film Ama Gloria

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.