Aftersun

Meesterlijk vader-dochterdrama met Paul Mescal onder de Turkse vakantiezon

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Een van dé grote regieontdekkingen van dit jaar is de Schotse Charlotte Wells die met deze verfrissende, aangrijpende Aftersun zichzelf bewijst als filmmaker met een natuurlijk gevoel voor emotie en een gezonde subtiliteit. Een gelaagde vakantie die de fragiliteit van een vader en dochter afwisselt met hartverwarmende scènes vol liefde.
 “Pijnlijk goed geobserveerde scènes waar verdriet, woede en liefde van afspatten”

★★★★★ De Morgen

 


 

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum (Paul Mescal) gaan op vakantie naar een Turkse all-inclusive waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen en die ook bij zichzelf terugziet.
 


 

“Het verbazend knappe en subtiel geweven Aftersun biedt zonnezalf voor de ziel.” ★★★★★ Knack Focus

“Een debuut dat een ingetogen tour de force is” ★★★★ De Standaard

Aftersun drukt je op het hart dat alles en iedereen ten volle begrijpen of doorgronden onmogelijk is. Een heftige boodschap die nazindert door de onmetelijke tederheid waarmee ze gebracht wordt.” – Humbug

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Beste Films van 2023

    Een terugblik op de meest indrukwekkende en mooiste films van dit jaar

    Bekijk programma