Trois couleurs: Bleu

Het eerste deel in de iconische couleurs-triologie en doorbraak van Juliette Binoche

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Liberté, égalité en fraternité: de drie idealen van de Franse revolutie bracht regisseur Kieślowski tot leven in een kleurrijke trilogie die door de decennia heen een legendarische status heeft gekregen. Dit eerste deel, met een heel jonge Juliette Binoche, neemt het thema van vrijheid onder de loep en won de Gouden Leeuw in Venetië.
 “Emotioneel en visueel virtuoos”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Julie verloor na een tragisch ongeval haar man en haar dochtertje. Verscheurd door verdriet – mooi gesymboliseerd door het veelvoorkomende bleu – besluit ze om een bladzijde om te draaien en helemaal opnieuw te beginnen. Maar ze wordt achtervolgd door een onafgemaakt muziekstuk waar haar man mee bezig was voor hij stierf. Alleen Julie kan het afmaken, maar ze zit klem tussen haar oude leven vol pijn en haar nieuwe leven vol kansen.

Winnaar van drie Césars (de Franse Oscars) en de prestigieuze Gouden Leeuw in Venetië. De hoofdrol wordt vertolkt door steractrice en Oscarwinnaar Juliette Binoche, bekend van onder meer The English Patient, Chocolat, La vérité en Avec amour et acharnement. Na ‘Bleu’ volgenden nog de andere twee delen: Blanc en Rouge.
 


 

★★★★ HUMO

“Een meesterwerkje” ★★★★1/2 Cinemagazine

“Binoche vertolkt het personage op zeer indrukwekkende wijze” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • De films van Kieślowski

    Herbeleef de menselijke meesterwerken van Poolse regisseur Krzysztof Kieślowski

    Bekijk programma