The Last Bus

Hartverwarmende feelgood over een 90-jarige man, een busreis en een grote liefde

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Van het noordelijkste puntje in Schotland naar het zuidelijkste puntje van Engeland, zo ver reist de 90-jarige weduwnaar Tom Harper. En dat doet hij helemaal in z’n eentje, via lokalen bussen. Een verhaal over de goedheid van mensen, eeuwige liefde en met een Timothy Spall in de hoofdrol die iedereen als opa zou willen hebben.
 “Een ontroerende roadmovie”

★★★½ HUMO

 


 

Tom Harper is een Engelsman die al decennia in een Schots dorp woont en daar geliefd wordt door iedereen. Nadat zijn vrouw is gestorven besluit hij terug te gaan naar waar ze verliefd op elkaar geworden zijn. Tom heeft alleen een gratis buspas voor lokale bussen, dus stippelt hij de hele route uit, van het ene puntje naar het andere puntje van het land. Op zijn dagenlange reis ontmoet hij nieuwe vrienden en wordt hij geconfronteerd met zijn verleden. Een ontzettend lief verhaal om je hart mee te vullen.

Hoofdrolspeler Timothy Spall ken je misschien wel van films als Mr. Turner, Secrets and Lies en The Grand Duke of Corsica, maar Spall speelde bijvoorbeeld ook Peter Pippeling (Wormtail) in de Harry Potter films.
 


 

“Alleen al dankzij die gepaste melancholische blik laat het acteerkanon zich nooit tot typetje kneden.” ★★★ de Volkskrant

“Timothy Spall bewijst nog maar eens dat hij een van de beste Engelse acteurs is.” – Vertigo

“Weinig acteurs hebben zó’n prachtig doorleefde kop als de Britse veteraan Timothy Spall.” de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.