Tchaikovsky’s Wife

Het tumultueuze huwelijk van beroemde componist Tsjaikovski en zijn vrouw Antonina

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Liefde is zeker de sterkste emotie in dit Russische kostuumdrama. Het drijft aristocrate Antonina eerst naar de componist Pjotr Tsjaikovski en wanneer de liefde niet teruggegeven wordt, drijft het haar tot waanzin. Een indringende en overtuigende reconstructie van een complex huwelijk.
 “Een prachtig verbeelde hellegang”

★★★ de Volkskrant

 


 

Antonina Miliukova is een mooie en intelligente 19e-eeuwse Russische aristocrate. Ze kan alles krijgen wat ze begeert, maar wil alleen maar trouwen met Pjotr Tsjaikovski op wie ze heimelijk verliefd wordt als ze voor het eerst zijn muziek hoort. De componist, bekend van onder meer ‘Het Zwanenmeer’ stemt in met een huwelijk om een einde te maken aan de geruchten die over hem de ronde doen en zijn reputatie bedreigen. Hij voelt echter niets voor Antonina en gebruikt haar al snel als zondebok voor al zijn tegenslagen en inzinkingen. Verteerd door haar gevoelens voor hem en gebroken door zijn vernederingen, drijft Tsjaikovski haar langzaam tot waanzin.

Het hoogwaardige, historische drama van de Russische filmmaker Kirill Serebrennikov (Leto, Petrov’s Flu) ging in première in de hoofdcompetitie van Cannes en maakte vervolgens een zegetocht langs internationale festivals.
 


 

“Schilderachtige beelden” ★★★ NRC

“Een film voor iedereen die weet hoe het voelt om zo hard te hunkeren dat het wel een ziekte lijkt” ★★★ HUMO

“Het verhaal van de bruid die Tsjaikovski zelfs niet mocht aankijken” – Knack

“Serebrennikov heeft zichzelf qua oog voor detail overtroffen.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.