Sundown

Deze messcherpe film met Tim Roth blijft tot het einde geweldig raadselachtig

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Neil Bennett, een vermogende Brit, viert met familieleden een zorgeloze vakantie in een Mexicaans luxe resort. Maar een telefoontje verstoort de zonnige idylle. Er is een sterfgeval in de familie en het gezelschap moet onmiddellijk terugkeren naar Londen.
 “Buitengewoon fascinerend en zelfs hypnotiserend”

★★★★ Humo

 


 

Maar in plaats van zijn familie te vergezellen neemt Neil zijn intrek in een budgethotel, drinkt hij bier op het strand, ontmoet hij een plaatselijke schone en verzint hij redenen om zijn terugkeer naar huis uit te stellen. Wat is Neil van plan? Hoe lang kan hij wegblijven terwijl zijn familie treurt en met juridische zaken worstelt? En wat als de zaken zich van kwaad tot erger ontwikkelen?

Sundown is een origineel drama met vele onverwachte wendingen. Niets is wat het lijkt in deze film van de Mexicaanse regisseur Michel Franco. Net als Franco’s After Lucia (winnaar Un Certain Regard Award) en New Order is Sundown een indringende, boeiende studie van klassenongelijkheid en familiegeheimen. De hoofdrollen worden vertolkt door Tim Roth (Bergman Island, The Hateful Eight) en Charlotte Gainsbourg (Les Passagers de la Nuit).
 


 

“Franco verenigt een loom tempo met de plotwendingen van een actie-thriller waarvan de beloning in de staart zit”
★★★ De Standaard

“Mysterieus, teneerdrukkend, suspensvol en satirisch tegelijk” ★★★ Knack Focus

“Intrigerend, existentieel drama” ★★★★ VPRO Cinema

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.