Small, Slow But Steady

Teder, emotioneel krachtig portret van een slechthorende jonge vrouw met vechtlust

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Deels afgesloten van de wereld door haar gehoorbeperking, vindt de bescheiden Keiko een uitlaatklep in boksen. Een zacht portret van een Japanse jonge vrouw op zoek naar zichzelf dat toch razend hard binnenkomt.
 “Een parel van een boksfilm”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Keiko is een jonge vrouw met een gehoorbeperking die maar één droom heeft: professioneel bokser worden. Om de kost te verdienen werkt ze als kamermeisje in een luxehotel, maar het allerliefst staat ze in de boksring. Samen met haar coach traint ze met volle overtuiging en wanneer ze wint, bouwt ze kracht en zelfvertrouwen op. Maar wanneer haar vertrouwde boksclub moet sluiten vanwege de pandemie en de kwakkelende gezondheid van de eigenaar, haar coach, moet Keiko op eigen kracht verder. Is dit wel echt wat Keiko wil, of zoekt ze naar een manier om niet over het hoofd gezien te worden in een wereld vol horende mensen?

Regisseur Shô Miyake baseerde zijn film losjes op de autobiografie van Keiko Ogasawara, de eerste professionele vrouwelijke bokser met een gehoorbeperking in Japan. Small, Slow But Steady werd door Kinema Junpo uitgeroepen tot beste Japanse film van 2022 en won CinemAsia’s Jury Award in 2023.
 


 

“Schetst een poëtisch ­portret van de alledaagsheid van het leven” ★★★ De Standaard

“Ontroerend en intiem portret van een complexe jonge vrouw” ★★★ VPRO Cinema

“Voorzichtige sentimentaliteit” ★★★ NRC

“Raakt de juiste snaar” – de Filmkrant

“Voor de kijker blijft er volop ruimte om de innerlijke belevingswereld van Keiko te doorgronden.” ★★★ InDeBioscoop

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.