Sick of Myself

Heerlijk anti-romantische, Noorse komedie die schaamtevol herkenbaar is

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit de cinema

De producenten van The Worst Person in the World komen met een film over misschien écht de ergste persoon ter wereld. Aandachtsgeile Signe staat in de schaduw van haar even aandachstgeile vriendje Thomas, die doorbreekt als kunstenaar. Om zelf ook in de spotlight te staan, begint Signe pillen te slikken die een huidaandoening veroorzaken. Een pikzwarte komedie die schaamtevol herkenbaar is.
 “Zo pijnlijk hard, wrang en komisch is de millennial zelden op de pijnbank gelegd”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Noorse millennials Signe en Thomas hebben een ongezonde, jaloerse en competitieve relatie. Ze leven een geprivilegieerd leven in Oslo met niet al te veel ambitie of levenslust. Soms stelen ze samen een dure fles wijn of een designer meubelstuk voor de kick. Maar wanneer Thomas doorbreekt als kunstenaar en volop in de belangstelling staat, wordt Signe jaloers. Beginnend met relatief kleine leugens als een gefakete notenallergie gaat het van kwaad tot erger; alles om aandacht en sympathie te krijgen. Dan stuit Signe op vreemde, gifgroene Russische pillen die een rare huidaandoening veroorzaken. Ze besluit een hele voorraad aan te schaffen en neemt steeds meer pillen, tot ze bijna onherkenbaar is.

Met duistere humor zoekt Sick of Myself de grenzen op van de moderne maatschappij, waarin het toch voor veel mensen gaat om de likes. Een film die soms oncomfortabel herkenbaar is en je als kijker elke stap met een lach en steeds meer afschuw volgt. Met hoofdrollen voor Kristine Kujath Thorp (Ninjababy) en Eirik Saether, die net als zijn personage Thomas beeldend kunstenaar is.
 


 

“Smakelijk of subtiel is deze Noorse satire niet, maar wél heerlijk gitzwart.” – De Standaard

“Fijne, ontluisterende en vaak ongemakkelijke zwarte komedie” ★★★★ VPRO Cinema

“Donkere sociale satire doorspekt met vuile bodyhorror” ★★★ De Morgen

“Tenenkrommend, treurig en erg grappig” ★★★ NRC

“Een bizarre, vileine satire op hedendaagse cultuurverschijnselen” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.