Nahschuss

Meeslepend drama over een Oost-Berlijnse geheim agent, op waarheid gebaseerd

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Enkele jaren voor de muur valt, volgen we Franz Walter: een academicus die een grote staatsvijand van de DDR wordt. Gebaseerd op een waargebeurd en schrijnend verhaal, maar meesterlijk verfilmd.
 “Stomp in de maag”

★★★½☆ HUMO

 


 
De net afgestudeerde ingenieur Franz Walter krijgt een veelbelovend aanbod van de buitenlandse inlichtingendienst van de DDR. Hem wordt gevraagd de DDR te ondersteunen bij de voorbereiding van het komende WK-voetbal. In ruil daarvoor krijgt hij een hoogleraarschap aangeboden. Franz gaat op het aanbod in en belooft trouw te blijven aan het systeem.

In zijn begeleider Dirk vindt hij een goedbedoelende mentor die hem bijstaat tijdens hun missies naar de Bondsrepubliek Duitsland. Eerst moet Franz alleen informatie doorspelen, maar al snel wordt meer van hem verlangd. Het begint aan zijn geweten te knagen. Hij besluit alles te riskeren in zijn strijd tegen het meedogenloze Oost-Duitse systeem.
 


 

“Eidinger weet met zijn rauwe vertolking de kijker op een indrukwekkende manier Franz’ nachtmerrie in te trekken.” ★★★ De Standaard

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.