Marx Can Wait

Openhartige zoektocht naar het verleden van legendarische regisseur Marco Bellocchio

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Marco Bellocchio (die de Palme d’Honneur kreeg voor zijn hele carrière op het filmfestival van Cannes 2021) roept zijn hele familie bijeen. Niet om het over nostalgische, gezellige anekdotes te hebben, maar om herinneringen van zijn overleden broer Camilo op te halen. Persoonlijk, eerlijk, vertederend en aangrijpend.
 “Een ontroerend portret”

★★★ Humo

 


 

Camillo stierf in 1968. Bijna vijftig jaar later brengt Marco Bellocchio zijn hele familie samen voor een lunch. Met zijn familie en degenen die hem kenden, praat hij over Camillo, zijn tweelingbroer die op 29-jarige leeftijd overleed. Terugdenkend aan de gebeurtenissen van de voorbije jaren en door met iedereen aanwezig te praten, reconstrueert Marco het verleden. Eindelijk kan hij de geest die hem al zijn hele leven achtervolgt een gezicht geven.

Bellocchio brengt via zijn familie het verhaal van zijn broer tot leven, zonder filters of terughoudendheid. Het wordt een onderzoek naar een historische periode die tevens de rode draad van zijn vorige films vormt.
 


 

“Met zijn camera legt Bellocchio nu het verdriet van zichzelf en zijn familie aangrijpend bloot. En gunt hij zijn broer eindelijk de aandacht waarnaar hij verlangde.” ★★★ De Standaard

“Marx Can Wait is een actieve poging tot herinneren, die op haar eigen al te menselijke grenzen stuit.” – Fantomas</a

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.