Hit The Road

Fenomenale Iraanse roadmovie die even grappig als aangrijpend is

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Een familie van vier rijdt door een prachtig desolaat Iraans landschap. Vader heeft zijn been in het gips, moeder lacht door haar tranen heen, de jongste zoon stuitert als vuurwerk door het voertuig, terwijl de jongvolwassen zoon in stilte zijn ogen op de weg richt.



“Rotentertainende roadtrip met een wrange nasmaak”

★★★★ De Morgen

 


 

Het wordt al snel duidelijk dit niet een gewoon uitstapje is maar een afscheidsreis, waarbij het gezin zich vastklampt aan herinneringen van het verleden, worstelt met angsten voor het onbekende en zich zorgen maakt om de zieke hond.

Hit the Road is een gevoelig portret met de nodige humor van een gezin dat de pijn van een naderend afscheid wanhopig wil uitstellen. De film is het fenomenale speelfilmdebuut van Panah Panahi, zoon van de gerenommeerde regisseur Jafar Panahi (Taxi Teheran). Met muziek van verbannen Iraanse popmuzikanten en een geprezen cast heeft Hit the Road al meerdere prijzen ontvangen, waaronder tweemaal Beste Film (London International Film Festival; Mar del Plata International Film Festival).


 

“Hit the Road is een heerlijk snoepje met een wrange nasmaak” ★★★★ Het Nieuwsblad

“Een weemoedige roadmovie die met humor en emotie een droevige realiteit aankaart.” ★★★ Knack-Focus

“Een film op vol poëzie en weemoed – op de tonen van talloze Iraanse popsongs – die wel een wrange smaak achterlaat. ” – Humbug

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.