Le Sorelle Macaluso

Groei op met vijf Siciliaanse zussen in dit zonovergoten Italiaans familiedrama

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Vijf zussen leven in het Sicilaanse Palermo van de duiven in hun appartementzolder die ze verhuren voor ceremonies. Wanneer ze een dagje eropuit gaan naar de kust, gebeurt er iets wat hun leven op zijn kop zet.“Fijnbesnaarde tragikomedie”

★★★ De Morgen

 


 

Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella – in leeftijd variërend van kleuter tot een jaar of twintig – wonen bovenin een vervallen appartement aan de rand van Palermo dat uitkijkt over zee. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen.

Le Sorelle Macaluso is een film van de Italiaanse filmregisseur en theatermaker Emma Dante. De film speelt zich af in haar thuisstad Palermo en Dante baseerde de film op een toneelstuk dat zij zelf schreef. Twaalf actrices van verschillende leeftijden spelen de vijf zussen in hun jeugd, als volwassen vrouwen en hoogbejaarde dames. De indringende en nostalgische soundtrack van de film bestaat uit klassieke stukken van Erik Satie, de Siciliaanse musicus en filmmaker Franco Battiato en de Italiaanse rock-hit van Gianna Nannini, Meravigliosa creatura.

Le Sorelle Macaluso ging vorig jaar in première tijdens het Filmfestival van Venetië en won er de Pasinetti Award voor ‘beste film.’ De vijf actrices die de jeugdige zusjes spelen werd de prijs voor ‘beste actrice’ toegekend.


 

“Houd het maar eens droog bij dit zonovergoten Italiaanse familiedrama.” – De Standaard

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.