Knor

Grote winnaar van het Nederlands Film Festival en bijzonder warmhartige biggenfilm

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Voor het eerst in de geschiedenis won een animatiefilm het Gouden Kalf voor Beste Film op het Nederlands Film Festival. En dik verdiend, want deze vegavriendelijke stop-motionfilm zit bomvol humor, is beestig goed gemaakt en is ontzettend leuk voor jong én oud.
 “Overtuigt op alle fronten”

★★★★★ NRC

 


 

Hieperdepiep, Babs is jarig! Ze hoopt heel erg dat ze een puppy krijgt, maar haar vader is jammer genoeg allergisch. Van haar opa Tuitjes, die Babs nog maar net heeft ontmoet, krijgt ze een biggetje cadeau. Babs is door het dolle heen en noemt hem Knor, maar haar ouders zijn er minder blij mee. Vooral Babs’ mama lijkt iets tegen opa’s cadeau te hebben. Dus geeft ze een voorwaarde: Knor moet slagen voor de puppycursus. Tegelijkertijd maakt het dorp zich klaar voor de grote worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens. En daar moet ze Knor koste wat het kost van uit de buurt houden.

Bij de afgelopen Gouden Kalveren uitreiking op het NFF was Knor de grote winnaar. De film van Mascha Halberstad verzilverde drie van de vijf nominaties: Beste Regie, Beste Film en Beste Production Design. Daarnaast werd de film ingezonden voor een Oscar.
 


 

“Aan elk detail is te merken dat familiefilm Knor met liefde gemaakt is” ★★★★ de Volkskrant

“Warmhartige familiekomedie” ★★★ De Morgen

“Onstuimige stop-motionfilm” – De Standaard

“Aanstekelijke komedie zonder leeftijdsgrenzen” de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.