J’aime la vie

Dit familiereisje naar de Ardennen is een onverbiddelijke ode aan het leven

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit de cinema

Voor deze debuutfilm van acteur en schrijver Mathias Sercu kwamen de emoties van wel heel dichtbij: zowel zijn broer als zijn zoon kregen de diagnose kanker. En toch is J’aime la vie allesbehalve zwaarmoedig. Met een niet-alledaagse familie in de hoofdrol is de film een warm pleidooi voor toenadering en een gezonde dosis relativering.
 “In al haar oprechtheid moeilijk te weerstaan”

★★★ De Morgen

 


 

Mira is een jonge alleenstaande moeder, soms een beetje chaotisch, maar altijd positief en boordevol energie. Ze heeft een boeiende job als palliatief thuisverpleegster, hechte vrienden en een goede relatie met haar jongste broer. Maar dan krijgt ze nieuws dat inslaat als een bom. Mira besluit om het contact met haar oudste broer te herstellen in een poging het gezin dat er nooit echt één was te herenigen. Ze weet iedereen te overtuigen om met z’n allen een weekend naar de Ardennen te gaan.

J’aime la vie is het regiedebuut van acteur en scenarist Mathias Sercu. Met de film brengt hij een ode aan het leven en aan het zorgen voor elkaar.
 


 

Mathias Sercu legt zijn hart op tafel in zijn regiedebuut. J’aime la vie is een warme, maar nooit sentimentele film waarin hij het leven toont zoals het is.” ★★★★ Het Nieuwsblad

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.