Hunt

Knetterende, Zuid-Koreaanse spionagethriller in een jaren '80 setting

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Dit spetterende regiedebuut van Lee Jung-jae, de hoofdrolspeler in Squid Game, is een politiethriller vol actie in het Zuid-Korea van de jaren 80. Op zoek naar een spion uit het communistische Noorden weet je nooit wie je kunt vertrouwen.
 “Een onvoorspelbare film met uitstekende actiescènes”

★★★★ Trouw

 


 

Het is 1983, vier jaar na de moord op Zuid-Koreaanse dictator Park Chung-hee, door het hoofd van zijn inlichtingenbureau. De gemoederen in Zuid-Korea zijn gespannen, zeker nadat in Washington een aanslag op de nieuwe president wordt verijdeld. De inlichtingendienst komt erachter dat er een mol in hun midden is en dat zorgt meteen voorwantrouwen tussen de binnenlandse en buitenlandse inlichtingendienst. De hoofden van beide afdelingen gaan op zoek naar de spion op hun even koppige en standvastige manier. Het zorgt voor een spannende achtervolging waarin je nooit weet wat de volgende stap is.

Hunt is het regiedebuut van Lee Jung-jae, die zelf ook een hoofdrol speelt in zijn film, en ging in première op het filmfestival van Cannes. De nostalgische beelden geven een blik op een turbulente tijd en liefhebbers van actie zullen smullen van de stuntscènes.
 


 

“Zet je voortdurend op het verkeerde been” ★★★ de Volkskrant

“Scherpe montage, bombastische muziek, fraaie shots” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.