Holy Rosita

Warm portret van een vrouw met een verstandelijke beperking en een vurige kinderwens

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Is het voor een vrouw met een lichte verstandelijke beperking wel verantwoord om moeder te worden? Kun je voor een kind zorgen als je dat nauwelijks voor jezelf kunt doen? Met Holy Rosita vertelt regisseur Wannes Destoop het hartverwarmende verhaal van een kwetsbare vrouw die door de maatschappij als buitenbeentje wordt gezien, maar die evenzeer op zoek is naar geluk.
 “Warm en genuanceerd”

★★★★ De Morgen

 


 

De goedlachse Rosita leeft een fijn leventje. Ze brengt haar dagen door in een gezellig appartementje in een sociale woonwijk, waar haar buren altijd op haar kunnen rekenen. Er is maar één ding wat echt ontbreekt: een kind. Rosita heeft een vurige kinderwens, maar leeft ook met een lichte verstandelijke beperking waardoor ze nauwelijks voor zichzelf kan zorgen. De mensen om haar heen vinden haar kinderwens daarom geen verantwoord idee. Als Rosita toch zwanger wordt, besluit ze haar zwangerschap geheim te houden.

De Vlaamse Wannes Destoop maakte in 2011 grote indruk met zijn korte afstudeerfilm Badpakje 4, waarmee hij in Cannes de prestigieuze juryprijs in de wacht wist te slepen. Het warme en genuanceerde Holy Rosita is zijn speelfilmdebuut en ging in première op het Filmfestival Oostende. Een passende plek, aangezien de film voornamelijk op locatie in Oostende werd opgenomen.
 


 

“Je moet van steen zijn om Rosita, zoals Daphne Agten haar tot leven wekt, iets te mis­gunnen.” – De Standaard

“Knap vertolkte personages van vlees en bloed” ★★★ KUTfilm

“Wannes Destoop demonstrates great sensitivity, genuine gentleness and a real talent for filming this body which we don’t often see in film.” – Cineuropa

  • Still van de film Holy Rosita
  • Still van de film Holy Rosita

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.