High Life

Sci-Fi thriller van filmdiva Claire Denis, met Juliette Binoche en Robert Pattinson

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Meer zien van Claire Denis? Avec amour et acharnement (eveneens met Juliette Binoche) is nu te zien in de bioscoop en haar nieuwste film Stars at Noon verschijnt in 2023.

Ver voorbij ons zonnestelsel leven Monte en zijn dochter volledig geïsoleerd aan boord van een ruimtevaartuig. Ze zijn de enige overlevenden van een groep veroordeelde criminelen die als proefdieren op een uitzichtloze missie zijn gestuurd.
 “Een buitenlichamelijke ervaring.”

★★★★ De Standaard

 


 

De rest van de crew, geleid door een arts met sinistere motieven, is verdwenen. Door zijn dochter ervaart de eenzame en sterk gedisciplineerde Monte voor het eerst onvoorwaardelijke liefde. Met enkel elkaar als houvast naderen ze hun onafwendbare bestemming: het zwarte gat waarin tijd en ruimte ophouden te bestaan.

In het claustrofobische High Life behandelt gerenommeerd regisseur Claire Denis (Beau travail, Chocolat) nog altijd haar lievelingsthema’s: lichamen en buitenstaanders, die tegelijk begeerd en afgewezen worden. Bovenal is de film een fascinerend werk over de vraag hoe je je menselijkheid behoudt in de ruimte. De hoofdrollen worden gespeeld door Robert Pattinson (Twilight, The Lighthouse) en Juliette Binoche (La vérité, The English Patient). Na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival kreeg de film juichende reacties van de internationale pers.
 


 

“Een fascinerende film. (…) Een bevreemdende, maar uitstekende brok sciencefiction.” ★★★★ De Morgen

“Verrassend, verbluffend, intrigerend, frustrerend en bovenal behoorlijk bizar, oftewel alles wat je op Planet Claire verwacht.” ★★★★ Focus Knack

“Een explosief scenario waarvan de schijnbaar willekeurige chronologie tevens zorgt voor een toepasselijke dromerige vaagheid.” ★★★★ Filmmagie

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.