Four Daughters

Dit persoonlijke en provocerende verhaal danst op de grens tussen docu en fictie

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Olfa Hamrouni, een gescheiden vrouw en moeder van vier dochters, werd zeven jaar geleden plotseling het onderwerp van krantenkoppen. Twee van haar dochters hadden de familie verlaten om zich aan te sluiten bij IS in Syrië. Met Four Daughters vertelt regisseur Kaouther Ben Hania op experimentele wijze het verhaal van Olfa en benadert zo radicalisering zoals niet eerder vertoond. Nu genomineerd voor de Oscar voor Beste Documentaire.
 “Uniek en diepgaand”

★★★★ De Morgen

 


 

Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin) vertelt het verhaal van de verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs. Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn.

Het unieke Four Daughters zweeft tussen documentaire en fictie. De film werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Cannes, waar hij de prijs voor Beste Documentaire en de Positive Cinema Award won, en is nu in de race voor de Oscar voor Beste Documentaire. Zowel Olfa, haar dochters als de actrices nemen je mee in de leefwereld van de familie en laten je op het einde verstomd achter.
 


 

“Zelden krijg je zo’n intieme inkijk in een gezin dat leden aan IS verloor” – Knack Focus

“Fascinerende documentaire” – De Standaard

“Intiem drama” – De Tijd

“Mysteriously moving” ★★★ The Guardian

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.