El buen patrón

Javier Bardem is onuitstaanbaar goed als ambitieuze baas in deze Spaanse komedie

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In afwachting van een bezoek van een commissie die zijn bedrijf een onderscheiding zou kunnen toekennen, probeert een charismatische fabriekseigenaar koortsachtig alle problemen met zijn werknemers op te lossen waarmee hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang zet.“Bardem is fantastisch”

★★★ HUMO

 


 

De charismatische fabriekseigenaar Blanco staat onder druk omdat hij kans maakt op een lokale onderscheiding voor zakelijke uitmuntendheid. Alles in zijn familiebedrijf dat industriële weegschalen produceert, moet hiervoor gesmeerd lopen. Maar Blanco’s perfecte plaatje wordt bedreigd wanneer hij te maken krijgt met een ontslagen werknemer die uit is op wraak, een depressieve opzichter en een verliefde en ambitieuze stagiaire. Om zijn kansen op de prijs niet te verspelen en de balans in zijn bedrijf te herstellen, bemoeit de manipulatieve ‘goede baas’ zich schaamteloos met het privéleven van zijn medewerkers en overschrijdt hij bijna elke denkbare grens. Hiermee zet hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang.


 

“Een Spaanse satire die een goed evenwicht zoekt tussen geestige farce en vlijmscherpe sociale commentaar.” ★★★★ Metro NL

“Plezierige, lichte film” ★★★ De Standaard

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.