Dream Scenario

Nicolas Cage verandert van onopvallende sukkel in de man van ieders dromen

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

In een wereld waarin iedereen zoekt naar erkenning, staat professor Paul Matthews (een briljante Nicolas Cage) aan de zijlijn. Maar dan gebeurt er iets merkwaardigs: miljoenen mensen beginnen opeens over hem te dromen en plots is hij een fenomeen op het internet. Hoe zal Matthews deze wervelwind van aandacht doorstaan? En wat blijft er over als de storm is gaan liggen? Dream Scenario is een tragikomedie vol pijnlijk treffende observaties over faam en cancelcultuur.
 “Nicolas Cage in een glansrol”

★★★★ De Morgen

 


 

Doodgewone professor en eenzame loser Paul Matthews wordt van de ene op de andere dag een viral celebrity wanneer hij plots verschijnt in de dromen van miljoenen mensen. Hoe en waarom dit gebeurt, is voor Paul een compleet raadsel, maar hij is er niet boos om. Studenten komen eindelijk naar zijn lessen, hij wordt gevraagd voor grote brand deals en de relatie met zijn vrouw is nog nooit zo goed geweest. Maar dan nemen de nachtelijke verschijningen een duistere wending en veranderen ze in gruwelijke nachtmerries.

Dream Scenario markeert het Engelstalige debuut van Noorse regisseur Kristoffer Borgli, die twee jaar geleden doorbrak met zijn debuut Sick of Myself. Voor deze duistere komedie sloeg Borgli de handen ineen met niemand minder dan Ari Aster (Beau is Afraid, Midsommar en Hereditary). Naast Nicolas Cage, stralen ook Julianne Nicholson en Michael Cera in deze unieke film.
 


 

“Surrealistische tragikomedie vol slimmigheden” ★★★★ NRC

“Slaat soms héél verrassende richtingen in” ★★★1/2 HUMO

“Heerlijk krankzinnig” ★★★ De Standaard

“We moeten nog maar eens erkennen dat Cage tot de allergrootsten behoort” ★★★★ KUTfilm

“Entertainend en vol prikkelende ideeën” ★★★ BRUZZ

“Slimme metakomedie” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.