Das Lehrerzimmer

Duitse Oscarinzending en meeslepend schoolklasdrama over rechtvaardigheid

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit de cinema

Hoe ver ga je voor de waarheid? In het Duitse schooldrama Das Lehrerzimmer zet een reeks diefstallen de verhoudingen tussen lerares Carla en haar collega’s op scherp. Met een dreigende soundtrack en een camera die dicht op de huid zit, neemt het drama langzaamaan thrillerachtige proporties aan. De film was dit jaar bij de Oscars genomineerd voor de Beste Internationale Film.
 “Waarschijnlijk de spannendste film die nu in de zalen speelt”

★★★★ De Standaard

 


 

Wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden. Lerares Carla Novak werkt sinds kort als docent op de school en zet vraagtekens bij deze aanpak. Als ze zelf ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang wat ook grote gevolgen heeft voor zichzelf.

Das Lehrerzimmer van regisseur İlker Çatak won de Duitse Filmprijzen voor (onder andere) Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice, en is de Duitse Oscarinzending van dit jaar. De film maakte kans op de Oscar voor Beste niet-Engelstalige Film. Actrice Leonie Benesch (speelde onder meer in Das weiße Band) zet een indrukwekkende prestatie neer als Carla Novak.
 


 

“Houdt je op het puntje van je stoel” ★★★★ Knack Focus

“Zorgt voor een groeiend claustrofobisch gevoel” ★★★★ NRC

“Meeslepende, claustrofobische thriller” ★★★★ de Volkskrant

“Intelligente film” ★★★★ VPRO Cinema

“Van stille verbolgenheid tot onderdrukte paniek” – de Filmkrant

“Een film die het moet hebben van kleine dingen: een kleine diefstal, een klein drama, kleine emoties die hun sporen nalaten. Maar het levert wel een grote film op.” ★★★★ De Morgen

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.