Crimes of the Future

Bejubeld regisseur David Cronenberg is terug met deze sci-fi body horrorfilm

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Beroemde, maar misschien vooral beruchte regisseur David Cronenberg (The Fly, Crash, Videodrome) keert terug met een dystopische body-horror. En onder die creepy laag zit een maatschappijkritische en filosofische film.

 “Dit kruipt onder de huid.”

★★★★ De Standaard

 


 

In een dystopische toekomst past het DNA van de aardse bevolking zich steeds meer aan zijn kunstmatige en vervuilde omgeving aan. Hygiënische praktijken zijn inmiddels overbodig en het voelen van pijn lijkt verleden tijd. Performancekunstenaar Saul Tenser omarmt deze evolutie en laat nieuwe organen groeien in zijn lichaam. Die organen verwijdert hij vervolgens operatief met zijn partner Caprice in hun provocatieve optredens.

Regisseur David Cronenberg verkent met zijn nieuwste film ideeën uit het transhumanisme, een filosofische stroming waarin technologie wordt gezien als een middel om de door de natuur opgelegde menselijke beperkingen te doorbreken. Léa Seydoux (La vie d’Adèle), Kristen Stewart (Spencer) en Viggo Mortensen (Green Book) vervullen de hoofdrollen in deze langverwachte sci-fi body horrorfilm. Crimes of the Future beleefde dit jaar zijn wereldpremière tijdens Cannes filmfestival, waar bleek dat een sterke maag geen overbodige luxe is tijdens het bekijken van deze film.
 


 

“De Canadese grootmeester verkeert in topvorm.” ★★★½ HUMO

Crimes of the Future is een heerlijk smerig snoepje voor Cronenberg-fans” ★★★ De Morgen

“Crimes of the future ademt meer de sfeer uit van een dystopische film noir – ondersteund met een (opnieuw) schitterende soundtrack van Howard Shore – dan van een science fiction horrorfilm.” HUMBUG

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.