Coup de chance

Romantiek of moordraadsel? Woody Allens vijftigste film verkent diverse genres

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Filmlegende Woody Allen volgde lang een rigide schema: elk jaar één film uitbrengen. Maar covid gooide roet in dit schema en zorgde ervoor dat er voor het eerst sinds 1969 meer dan anderhalf jaar tussen twee films zat. Na deze ‘lange’ pauze is hij terug met Coup de chance, zijn eerste volledig Franstalige film in een herfstig en romantisch Parijs.
 “Uitvoering is vlekkeloos”

★★★★ NRC

 


 

Fanny en Jean lijken het ideale koppel: ze zijn succesvol in hun werk, wonen in een appartement in een van de mooiste wijken van Parijs en ze lijken nog net zo verliefd als wanneer ze elkaar ontmoetten. Maar wanneer Fanny bij toeval haar vroegere middelbare schoolvriend Alain tegenkomt, komt haar wereld op zijn kop te staan. Ze zien elkaar snel weer en hun relatie wordt meer en meer intiem…

De inmiddels 88-jarige regisseur Woody Allen kun je kennen van films als Manhatten (1979) en Annie Hall (1977), en natuurlijk van zijn recentere werken als A Rainy Day in New York (2019), Blue Jasmine (2013) en Midnight in Paris (2011). Zijn nieuwste werk Coup de chance ging in première in Venetië en werd daar onder luid applaus ontvangen.
 


 

“Een traktatie” ★★★★ Trouw

★★★ HUMO

“Zou een waardig slotakkoord zijn van een zonder meer indrukwekkend oeuvre” ★★★ VPRO Cinema

“Onverwacht fris en frivool” – de Filmkrant

“Typische Allen-dialogen, zonder twijfel” ★★★1/2 Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.