Colette

De Franse belle-époque-auteur Colette wordt glansrijk vertolkt door Keira Knightley

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Parijs in de belle-epoque, een droom voor menig kunstliefhebber. Alleen niet als je vrouw bent, zo blijkt uit het waargebeurde verhaal van Colette, een bestsellerauteur die onder haar de naam van haar man moest schrijven. Maar in het vrije Parijs leert ze al snel voor zich op te komen.
 “Visueel serveert Colette een meticuleus staaltje belle époque-ish Parijse praal.”

★★★ De Morgen

 


 

Het waargebeurde verhaal van Colette begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri ‘Willy’ Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy’s naam gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine. De sensuele verhalen zijn een hit, en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt.

Colette vertelt het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles. Keira Knightley speelt de hoofdrol in deze nieuwe film van Wash Westmoreland (Still Alice). Het scenario schreef Westmoreland samen met Richard Glatzer, zijn wijlen echtgenoot en tevens co-regisseur van Still Alice.
 


“De dialogen getuigen van old school vakmanschap, het production design is chic en somptueus én Keira Knightley gooit zich met zwier en plezier in de clash der klassen.” ★★★ Knack-Focus

“Het is toch vooral Knightley die (…) nog eens laat zien hoe gevaarlijk begaafd ze is.” ★★★1/2 HUMO

“Sterk emancipatoir getinte kostuumfilm” ★★★ VPRO Cinema

“Een allesbehalve stijf kostuumdrama, waarin het Parijs van het fin de siècle ineens niet zo ver weg lijkt. ” ★★★★ de Volkskrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Buitengewone Biopics

    Duik in het leven van een first lady, showbizzicoon of activist met deze buitengewone biopics

    Bekijk programma