Benedetta

Dé schandaalfilm van Cannes over nonnenliefde en Jezusvisioenen

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Paul Verhoeven (Turks Fruit, Zwartboek) verbaasde heel Cannes met een film over de non Benedetta die een klooster op stelten zet wanneer ze visioenen zegt te krijgen van Jezus en verliefd wordt op een andere non. De combinatie van seks, macht en de katholieke kerk maakt Benedetta een van de meest controversiële films van het jaar.
 “Geestige, uitdagende film.”

★★★★ De Morgen

 


 

In de zeventiende eeuw in het Italiaanse Pescia leeft Benedetta een vroom leven als non. Wanneer ze plots visioenen krijgt van Jezus en bloedt uit haar handen en voeten, krijgt Benedetta een speciale rol in het klooster. Tegelijkertijd creëert ze een steeds hechtere band met een van haar zusters, die uitmondt in een sensuele verboden liefde. TBenedetta krijgt steeds meer macht, ten koste van de abdis, die niet weet wat ze wel en niet moet geloven. Als de pest uitbreekt in het klooster, staat de boel helemaal op stelten.
 


 

“Paul Verhoeven zet met Benedetta een vulgaire, goddelijke komedie neer.” ★★★★ Focus-Knack

“De ijver waarmee wordt ingezoomd op de peespartijtjes, de geselingen en op de peer van angst, maakt bovenal duidelijk dat Benedetta vintage Verhoeven is.”★★★ Humo

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.