Beautiful Beings

Fraaie coming-of-age waarin een groepje IJslandse tieners de grenzen opzoekt

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In het zomerse Reykjavik ontdekken vier tienerjongens de grenzen van hun kindertijd. Maar in hun weg naar volwassenheid zoeken ze ook andere grenzen op en gaan daar soms te ver in.
 “IJsland zoals het zelden wordt vertoond”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Addi woont met zijn excentrieke moeder in het IJslandse Reykjavik. Na een incident met zijn klasgenoot Balli, die gepest wordt, besluit hij zich over hem te ontfermen. Samen met twee van zijn kameraden verkennen de vier vrienden hun ontluikende leven naar volwassenheid. Ze zijn niet bang van agressie en geweld, maar leren ook over onderlinge loyaliteit en genegenheid. Als hun gedrag verder escaleert zoekt Addi naar manieren om hem en zijn vrienden terug te brengen naar een veiliger pad.

Deze hartverwarmende coming-of-age was de IJslandse inzending voor de Oscars. Regisseur Guðmundur Arnar Guðmundsson maakte eerder het prachtige Heartstone (2016). Op het filmfestival van Berlijn begin werd Beautiful Beings genomineerd voor de Teddy Award voor Beste Speelfilm.
 


 

“Rauw broertje van Stand by Me” ★★★★ NRC

“Knap hoe Gudmundsson voor de jongens een eigen wereld schiep, waarin ze met een hoop kabaal de overgang van kind naar volwassene beleven” ★★★★ Trouw

“Een fantastische jonge cast” ★★★ VPRO Cinema

“Guðmundur Arnar Guðmundsson dompelt de kijker volledig onder in de wereld van deze kinderen.” – Het Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.