Apples

In dit droogkomische, Griekse drama zorgt een vreemde ziekte voor geheugenverlies

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De ziekenhuizen liggen vol met slachtoffers van een vreemde aandoening die onmiddellijk geheugenverlies veroorzaakt. Niet alleen herinneringen aan gebeurtenissen en personen zijn plots verdwenen, maar ook persoonlijke voorkeuren.
 “Een film die je betovert, meevoert, ontroert, en die je nog een keer wilt zien”

★★★★ NRC

 


 

Voor getroffenen die niet door familie of vrienden worden opgehaald, ontwikkelt de overheid een experimenteel herstelprogramma om een nieuwe identiteit op te bouwen. De melancholieke Aris wordt door niemand geclaimd en schrijft zich hiervoor in. Hij ontvangt dagelijks instructies voor allerlei activiteiten en houdt zijn ervaringen bij in een dagboek en door foto’s te maken. Maar naarmate de tijd verstrijkt, vraagt hij zich af of sommige dingen niet beter vergeten blijven.

Apples is de debuutfilm van de Griekse regisseur Christos Nikou, die eerder regieassistent was van Yorgos Lanthimos. Impliciet levert Nikou met zijn film commentaar op hoe we omgaan met technologie en dan met name sociale media. Apples ging in september 2020 op het filmfestival van Venetië in premiére.
 


 

“Een fascinerende beschouwing over de werking van het geheugen” ★★★★ de Volkskrant

“Het intrigerende uitgangspunt van dit droogkomische drama is erg charmant” ★★★ VPRO Cinema

“Een mild-absurdistische uitvergroting van de realiteit” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.