All the Beauty and the Bloodshed

Onthutsende Gouden Leeuw winnaar over fotografe Nan Goldin en gewaagde kunst

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Wereldberoemd fotograaf Nan Goldin staat al jaren aan de top van de kunstwereld én op de barricades. In een persoonlijke, aangrijpende en activistische inkijk in haar leven brengt filmmaker Laura Poitras een ode aan kunst als protest. Naast fotograaf is Goldin namelijk ook één van de slachtoffers die zich uitspreekt tegen de opiatencrisis.
 “Meesterlijke biopic”

★★★★★ De Morgen

 


 

All the Beauty and the Bloodshed toont het leven, de carrière en het activisme van fotografe en activiste Nan Goldin aan de hand van unieke opnames, persoonlijke interviews en haar baanbrekende fotografie. Goldin ontvluchtte haar traumatische jeugd en vond haar eigen scene waarin vrijheid en seksuele onafhankelijkheid een belangrijke rol speelden. Haar persoonlijke inspiratie kwam tot uiting in haar fotografie. Goldin laat zien dat kunst een wapen kan zijn en gaat vandaag de dag de strijd aan met de Sacklerfamilie, die zij verantwoordelijk houdt voor de Amerikaanse opiatencrisis. Als slachtoffer van deze crisis voert Goldin een persoonlijke strijd waarbij ze haar kunst inzet. Terwijl deze crisis nog dagelijks slachtoffers maakt, blijft de familie Sackler groot sponsor van belangrijke musea wereldwijd, die Goldin boycot. Goldin’s strijd helpt haar om haar eigen verdriet een plaats te geven.
 


 

“Veel meer dan een kunstenaarsbiografie” ★★★★ Knack Focus

“Thriller en een aangrijpend kunstenaarsportret ineen” ★★★★ de Volkskrant

“Uniek” ★★★★ NRC

“Openhartig en inspirerend” ★★★★ VPRO Cinema

★★★★ De Standaard

“Aangrijpend, juist omdat Poitras aan de hand van kleine, vertrouwd klinkende anekdotes het levensverhaal van Goldin schetst.” de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Beste Films van 2023

    Een terugblik op de meest indrukwekkende en mooiste films van dit jaar

    Bekijk programma