Knappe Kostuumdrama’s

Span je korset aan, ga terug in de tijd en geniet van deze kostuumdrama's

Af en toe willen we eens écht ontsnappen aan onze wereld. En hoe doe je dat beter dan met films die vervlogen tijden op je scherm toveren? Deze kostuumdrama’s brengen je terug in de tijd met verhalen over geheime liefdes, geroddel en meeslepende intriges.

Het kostuumdrama is een genre dat zich niet makkelijk laat definiëren. Zo heb je grote familie-intriges als Downton Abbey, Bridgerton en The Tudors, verhalen over bekende historische figuren als Marie Antoinette, Sisi, en Elisabeth , maar ook eigenzinnige en frisse films als Emma, The Favourite en Little Women. En vergeet ook zeker epische films als Napoleon niet, nu te zien in de filmtheaters.

Wij presenteren vier kostuumdrama’s die ieder een heel andere interpretatie aan het genre geven. Voor wie denkt dat kostuumdrama’s stoffig zijn, laat je verrassen. Kijk nu Bright Star van Jane Campion, Lady Macbeth met Florence Pugh, het Franse Mademoiselle de Jonquières en Jeanne du Barry met Johny Depp. Nu online te zien en te streamen op Picl.