Mademoiselle de Joncquières

Intriges, manipulatie en machtsspelletjes tussen man en vrouw onder Franse nobiliteit

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In de achttiende-eeuwse Franse nobiliteit waren vrouwen niet alleen reddeloze hofdames. Als wraak voor ontrouw bespeelt een nobele dame haar man met alle macht die ze heeft. Met rollen voor onder andere Cécile de France, Edouard Baer en Laure Calamy.
 “Een sterke kostuumfilm”

★★★★ NRC

 


 
Ver van het uitbundige Versailles van Lodewijk XV leeft Madame de La Pommerave een teruggetrokken leven. Ze gelooft niet in de liefde en wil dan ook niet ingaan op de avances van Markies des Arcis die stapelgek is op haar (en vooral op haar schoonheid). Toch geeft De La Pommerave in nadat ze van de Markies heeft kunnen proeven en de twee trouwen.

Zoals voorspeld blijkt de romantiek van korte duur en beslissen de twee om verder te gaan met een open huwelijk. Maar De la Pommerave is niet goed gezind met alle affaires die de markies gehad heeft, ook voor hun overeenkomst. Wanneer de prachtige Madame de la Jonquières aankomt, beslist ze om deze jonge dame koste wat het kost weg te houden van haar rokkenjagende man. Zo speelt ze alle kaarten die ze kan spelen ten volle uit. Tot ze merkt dat ze verliezende kaarten in de hand heeft.
 


 

“Aardig moraalspel over genot en bedrog versus zuiverheid en kuisheid” ★★★ VPRO Cinema

“Het geestige verhaal overtuigt,” ★★★ de Volkskrant

“Een magnifiek lofdicht” ★★★★★ Trouw

“Charmant” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Knappe Kostuumdrama’s

    Span je korset aan, ga terug in de tijd en geniet van deze kostuumdrama's

    Bekijk programma