Jeanne du Barry

Johnny Depp als Lodewijk XV. Openingsfilm van het Filmfestival van Cannes

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Regisseur Maïwenn doet graag haar eigen ding, dus dat zij meteen Johnny Depp castte na de rechtszaak met zijn ex-vrouw was geen verrassing. Wél verraste ze met dit weelderige kostuumdrama over het tumultueuze leven van Jeanne du Barry, minnares van Lodewijk XV.
 “Een vermakelijke kostuumfilm die geen minuut verveelt”

★★★ HUMO

 


 

Jeanny Vaubernier is niet als adel geboren, maar weet dat ze bestemd is voor een groots en nobel leven. Door haar schoonheid, durf en charmes weet ze haar droom stap per stap werkelijkheid te maken en beklimt ze de sociale ladder. Ze wordt zelfs voorgesteld aan de koning van Frankrijk, Lodewijk XV (Johnny Depp in indrukwekkend Frans) en de twee vallen als een blok voor elkaar. Zij wordt zijn courtisane, zijn hofvrouw, en de twee hebben een vurige relatie. Dat is tegen de wil van Lodewijks familie en iedereen aan het hof, want de koning dient zich adellijk te gedragen, en Jeanne lijkt hem alleen maar te corrumperen. Jeanne du Barry was de openingsfilm van het Filmfestival van Cannes.
 


 

“Maïwenn speelt het hoofdpersonage alsof het met een teletijdmachine van de 21ste naar de 18de eeuw gekatapulteerd is.” – De Morgen

“Anderhalf uur genieten van de bizarre overdaad en schoonheid van het paleis” ★★★ Trouw

“Er is veel oog voor detail, maar de film verliest nooit the bigger picture uit het oog” ★★★★1/2 Cinemagazine

  • Still van de Franse film Jeanne du Barry

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.