Leila’s Brothers

Groots en imposant Iraans familiedrama over eer en ambitie

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In een Iran dat sterk beperkt wordt door internationale sancties volgen we een familie die strijdt tussen traditie en vooruitgang. Leila en haar vier broers willen een winkeltje starten om de armoede te ontvluchten, maar hun vader heeft hele andere plannen. Dat mondt uit in een imposant portret van een land en haar interne strubbelingen.
 



“Als kijker leef je met hart en ziel mee”

★★★1/2 HUMO

 


 

Leila wijdt haar leven aan de zorg voor haar ouders en vier broers. Net als zoveel van de Iraanse middenklasse, gaat ook haar gezin gebukt onder de schulden. Terwijl de familie probeert de eindjes aan elkaar te knopen, ontdekt Leila dat haar vader zijn erfenis verstopt om de nieuwe patriarch te worden van de plaatselijke clan. En dat terwijl Leila en haar broers het geld goed zouden kunnen gebruiken om een winkeltje te starten en voor de familie te kunnen zorgen. Wat hun vader niet weet is dat hij ook de speelbal is van de rijke kant van de familie, die in hem alleen een onverwachte spaarpot ziet. Leila’s Brothers is de derde film van de 32-jarige regisseur Saeed Roustaee (Just 6.5).
 


 

“Geslaagd als onverbiddelijke radiografie van de Iraanse samenleving” ★★★ De Morgen

“A big, absorbing, character-driven family drama in the Italian-American style with fierce performances” ★★★★ The Guardian

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.