Alma Viva

Zomers familieportret in een tijdloos dorp in Portugal waar spiritualiteit springlevend is

Bekijk de film voor €8,00 Bekijk later

Net uit de cinema

De zomerse vakantiegevoelens borrelen helemaal op in deze Portugese Oscarinzending. De kleine Salomé spendeert iedere zomer bij haar oma, een liefdevolle vrouw met een sterke band met natuurkrachten. Wanneer die oma plots overlijdt, lijkt Salomé de enige die de aanwezigheid van haar grootmoeder blijft voelen. Magisch realistisch, nostalgisch en uniek.“Fantastisch, intiem mirakelspel over vurige vrouwen”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

In een klein dorp in de uithoek van Portugal waar de tijd stil lijkt te staan, brengt Salomé een warme zomer door met haar familie. Zelf woont ze in Frankrijk, zoals zoveel Portugezen op zoek naar een leven weg van de armoede. Wat begint als een zorgeloze vakantie slaat al snel om wanneer haar oma, met wie ze een bijzondere band heeft, onverwachts sterft in de nacht. De begrafenis brengt de familie bij elkaar, maar zorgt ook voor wrijving. Waarom kan één oom niet komen? Wie gaat er voor de begrafenis betalen? Wat gebeurt met het huis? Terwijl de volwassenen kibbelen, wordt Salomé achtervolgd door de geest van haar geliefde oma. Zij lijkt de enige die haar grootmoeder de rust kan geven die ze verdient, want ook zij is de enige die ervan overtuigd is dat haar grootmoeder vergiftigd is met hekserij.

Deze film heeft ook tweetalige ondertiteling Frans-Nederlands. Vous êtes tweetalig? Kies dan voor ‘Frans’ bij de ondertiteling

 


 

“Speelfilmdebuut waarin magie, religie en folklore hand in hand gaan” ★★★★ de Volkskrant

“Tussen ons en Alma Viva vond een prachtige zielsverhuizing plaats” ★★★ HUMO

“Een spookachtige vertelling over de verstikkende mal van vrouwelijkheid” de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.