Picl ♥ Cate Blanchett

Geen rol is te moeilijk voor deze Australische steractrice met honingzoete stem

Het oeuvre van de Australische Cate Blanchett is niet in één zin te omvatten. Fans van fantasy blockbusters kennen haar ongetwijfeld als de etherische Lady Galadriel in de Lord of the Rings films, terwijl liefhebbers van artistieke cinema haar de hemel in prijzen om haar vertolking van 13 verschillende rollen in Manifesto.

Met haar elegante uiterlijk en lage, hypnotiserende stem wordt ze vaak gecast als nette dame, maar Blanchett laat zich hier niet door beperken. Wist je bijvoorbeeld dat zij de stem insprak van aap Spazzatura in Guillermo del Toro’s Pinnocchio, die alleen met geluiden spreekt? Ze wilde koste wat het kost aan de film meewerken, en dit was de enige rol die overbleef. Geen probleem voor de hypergetalenteerde actrice, die naast films als Nightmare Alley, the Aviator en The Curious Case of Benjamin Button ook de gekke kant opgaan en zich los kan laten in overtuigende dierlijke geluiden.

Om het succes van Tár te vieren, de film die Blanchett op het lijf geschreven is (niemand anders kwam in de aanmerking voor haar rol), brengen we drie verschillende films terug om het kunnen van de sensationele ster te vieren: Blue Jasmine, Carol en Where’d You Go, Bernadette?  Kijk deze films met Cate Blanchett online via Picl.