Carol

Beeldschoon drama over de verboden liefde tussen twee vrouwen in de jaren '50

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

New York, begin jaren 50. Therese Belivet werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol (Cate Blanchett) ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper.
 “Een parel van een film”

Knack-Focus

 


 

Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit allebei hun levens overhoop.

Gebaseerd op de destijds geruchtmakende bestseller van Patricia Highsmith, “The Price of Salt” (1952), auteur van ook “Strangers on a Train” en “The Talented Mr Ripley.” Carol ontving nominaties voor maar liefst 6 Oscars, 5 Golden Globes en 9 BAFTA’s.
 


 

“Haynes filmt de liefde die brokken maakt niet jubelend, maar met veel finesse en oprechtheid en een afkeer van vulgariteit.” ★★★★★ BRUZZ

“Mede door de perfecte aankleding worden de jaren vijftig in Carol schitterend tot leven gebracht, maar het kloppende hart is de onmogelijke liefdesverhouding.” ★★★★★ Het Parool

“Cate Blanchett superb in a five-star tale of forbidden love” ★★★★★ The Guardian

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Picl ♥ Cate Blanchett

    Geen rol is te moeilijk voor deze Australische steractrice met honingzoete stem

    Bekijk programma